16 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 velkých rajčat (8× cca 110 g)
- 300 g mletého hovězího masa (6–8 % tuku)
- 1 vejce velikosti M
- 2 stroužky česneku (propasírované)
- 2 jarní cibulky (nakrájené na tenké plátky)
- 10 g najemno nasekané čerstvé bazalky (nebo 1 lžička sušené)
- 10 g najemno nasekané čerstvé petrželové natě (nebo 1 lžička sušené)
- 80 g čedaru
- 80 g zakysané smetany (12 % tuku)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 160 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Omyjte si rajčata a rozkrojte je napůl. Lžičkou z nich vydlabejte vnitřky a ty vložte do středně velké misky. Následně k nim přidejte maso, česnek, vejce, bazalku a petrželovou nať a dochuťte solí a pepřem. Vše promíchejte a směs co nejvíce zbavte tekutiny. Vydlabaná rajčata poté směsí naplňte.
- 3Pečte v troubě 15 minut na 160 °C. Následně rajčata vyndejte, navrch dejte sýr a pečte dalších 5–10 minut na 160 °C. Po vytažení rajčata ozdobte lžící zakysané smetany a jarní cibulkou a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.