• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

10 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 750 g listového těsta
  • 1 vejce na potření

SUROVINY NA SLADKOU NÁPLŇ

  • 30 g másla
  • 40 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • Kůra z ¼ chemicky neošetřeného citrónu
  • 60 g tučného tvarohu (v obalu)
  • 50 g borůvek nebo jahod

SUROVINY NA SLANOU NÁPLŇ

  • 30 g másla
  • ½ lžičky mleté papriky
  • 1 vejce
  • 60 g tučného tvarohu (v obalu)
  • Pepř
  • Sůl
  • 50 g mražené kukuřice

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Listové těsto vyválíme na 3 mm silně a větším vykrajovátkem z něj vytlačíme 20 stejných tvarů (Chcete-li jim dát zábavný tvar, použijte například vykrajovátko ve tvaru medvěda stejně jako my. Skvělé je ale i srdce či hvězdičky. Pokud nebudete kapsičky používat pro děti, můžete celé těsto rozkrájet na pravidelné čtverce, díky čemuž předejdete zbytkům.).
  • 2Polovinu vykrájených tvarů přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Druhou polovinu odložíme bokem.
  • 3Nyní si připravíme sladkou náplň. Máslo utřeme s cukrem do bílé pěny. Poté do ní zamícháme žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Dále pečlivě zapracujeme tvaroh. Ze zbylého bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vařečkou zamícháme do připravené směsi. Na závěr zamícháme i borůvky nebo na kousky nakrájené jahody.
  • 4Dále si připravíme slanou náplň. Máslo vložíme do misky, přisypeme mletou papriku a dle chuti sůl a pepř, poté vše umícháme do stejnorodé kaše. Následně do směsi zamícháme žloutek a tvaroh. Ze zbylého bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vařečkou zapracujeme do připravené směsi. Na závěr přimícháme kukuřici.
  • 5Vejce dobře rozšleháme a potřeme jím okraj těsta zhruba o šířce 1 cm. Doprostřed dáme lžičku náplně a celé přiklopíme těstem, jež máme odložené bokem, okraje dobře přitiskneme a stlačíme vidličkou. Takto pokračujeme se všemi ostatními kousky.
  • 6Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
  • 7Připravené medvídky potřeme zbylým vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na zhruba 15 minut (Doba pečení závisí na velikosti vykrojeného tvaru.).
Tip
Pokud budete vykrajovat členitější tvary, jako je například medvídek, zbyde Vám několik odkrojků z listového. S těmito kousky se hůře pracuje, protože pokud je opět spojíte v jedno těsto a vyválíte, těsto již nebude celistvé a bude se trhat těsta (Zejména pokud používáte doma připravené listové těsto.), z tohoto důvodu nechte odkrojky tak jak jsou, pokrájejte je na menší kousky, posypejte oblíbeným kořením nebo semínky a v závěru přípravy dejte na samostatný plech upéct, vzniknou Vám tak chutné křupky nejen na výlet, ale i k večernímu posezení.
Neplecha na plechu
Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží ve své nové knize Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA SLADKOU NÁPLŇ

SUROVINY NA SLANOU NÁPLŇ