6 PORCÍMajstrštyk
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 celý kohout
- 3 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1/2 malého celeru
- Olivový olej
- 100 g rajčatového protlaku
- 2 šalotky
- Vanička žampionů
- 150 g slaniny
- Divoké koření – celý pepř, nové koření, bobkový list
- Svazek čerstvých bylinek – šalvěj, petržel, rozmarýn, tymián
- Vinný ocet
- 0,7 l červeného vína Rulandské modré
- 100 g másla
- Sůl
PŘÍLOHA
- Brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kohouta naporcujeme a osolíme, zeleninu nakrájíme nahrubo.
- 2Na oleji orestujeme zeleninu a žampiony do zlatohněda, vmícháme protlak, opět krátce osmahneme, přidáme nakrájenou šalotku, špek, bobkový list, v gáze uvázané koření (celý pepř a nové koření), svazek bylinek, zastříkneme vinným octem a zalijeme vínem, krátce zavaříme a necháme zchladnout.
- 3Do chladného základu vyskládáme kohouta a necháme minimálně 24 hodin marinovat.
- 4Poté pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C doměkka. Podle potřeby můžeme během pečení podlít vínem nebo vodou.
- 5Měkké maso vyjmeme, stejně tak i koření a svazek bylinek. Omáčku rozmixujeme nebo přepasírujeme a zjemníme máslem, popřípadě dosolíme a zalijeme jí kohouta.