Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

6 PORCÍ
Majstrštyk

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 celý kohout
  • Sůl
  • 3 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 malého celeru
  • Olivový olej
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 šalotky
  • 150 g slaniny
  • Divoké koření – celý pepř, nové koření, bobkový list
  • Svazek čerstvých bylinek – šalvěj, petržel, rozmarýn, tymián
  • Vinný ocet
  • 0,7 l červeného vína Rulandské modré
  • 100 g másla
  • Vanička žampionů

PŘÍLOHA

  • Brambory

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Kohouta naporcujeme a osolíme, zeleninu nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Na oleji orestujeme zeleninu a žampiony do zlatohněda, vmícháme protlak, opět krátce osmahneme, přidáme nakrájenou šalotku, špek, bobkový list, v gáze uvázané koření (celý pepř a nové koření), svazek bylinek, zastříkneme vinným octem a zalijeme vínem, krátce zavaříme a necháme zchladnout.
  • 3
    Do chladného základu vyskládáme kohouta a necháme minimálně 24 hodin marinovat.
  • 4
    Poté pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C doměkka. Podle potřeby můžeme během pečení podlít vínem nebo vodou.
  • 5
    Měkké maso vyjmeme, stejně tak i koření a svazek bylinek. Omáčku rozmixujeme nebo přepasírujeme a zjemníme máslem, popřípadě dosolíme a zalijeme jí kohouta.
Žabčický Kohout

SUROVINY

PŘÍLOHA