2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PRAŽMU
- 1 pražma o hmotnosti cca 450 g
- 1 svazek bylinek na ryby
- 1 citron
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
PŘÍLOHA
- 400 - 500 g brambor
- 50 - 100 ml mléka
- 20 g bazalkových listů (2 hrsti)
- 40 g Grana Padano
- 40 ml olivový olej
- 20 g slunečnicových semínek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 200 °C. Připravíme si pečící papír o velikosti cca 50x50 cm.
- 2Rybu omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme ji a povrchu i uvnitř. Citron nakrájíme na kolečka a vložíme společně s bylinkami do břišní dutiny. Rybu přemístíme na pečící papír, pokapeme olivovým olejem a důkladně zabalíme.
- 3Pečeme 25-30 minut podle velikosti pražmy.
- 4Na pesto vložíme do mixéru se sekáčkem lístky bazalky, nastrouhaný sýr, olivový olej a slunečnicová semínka. Vše společně umixujeme do co nejhladší konzistence.
- 5Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozmačkáme. Přidáme bazalkové pesto, mléko a promícháme. Pokud je potřeba, dochutíme solí.
Tip
Pražmu v papilotě můžete připravit také na grilu.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!