Košík

3 KUSYDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 330 g celozrnné mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 30 g olivového oleje
  • 7 g soli

SUROVINY NA RAJČATOVOU OMÁČKU

  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička cukru
  • 1 hrst bazalkových lístků
  • Sůl

SUROVINY NA OZDOBU PIZZY

  • 200 g krůtí šunky
  • 2 ks mozzarelly
  • Vyzrálý sýr (např. Grana Padano)
  • Černé olivy
  • Rukola

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mouku prosejeme do mísy, přidáme ostatní suroviny a 260 ml vlažné vody. Vymícháme v hladké těsto. V robotu to bude trvat 5 minut, ručně o něco déle. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě na dvojnásobek.
  • 2Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Loupaná rajčata vložíme do rendlíku a přidáme nakrájený česnek. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a pravidelně mícháme. Po několika minutách začne omáčka houstnout. Jakmile je omáčka dostatečně hustá, stáhneme z ohně.
  • 3Troubu zapneme na co nejvyšší stupeň, který trouba umožňuje, většinou je to 250 °C, zvolíme horní a spodní a vložíme do ní plech nebo kámen na pizzu.
  • 4Pracovní desku posypeme moukou a vyklopíme na ni vykynuté těsto a rozdělíme na 3 stejné díly. Z každého vytvoříme bochánek. Každý přemístíme doprostřed pečícího papíru a rukama tvarujeme pizzu. Těsto vytlačujeme od středu směrem ke kraji. Vytvarovanou pizzu potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe mozzarellu a šunku. Pizzu i s pečícím papírem přesuneme na vyhřátý plech, ihned vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut. Poslední 2 minuty hlídáme.
  • 5Podáváme s rukolou, černými olivami a plátky vyzrálého sýra.
Tip
Nebojte se do vaření zapojit děti a nechte je pizzu ozdobit podle jejich gusta. Na pizze mohou například pomocí oliv vytvořit obličej. Fantazii se meze nekladou a díky zapojení si je určitě získáte i pro tuto zdravější variantu oblíbené italské pochoutky. Dobrou chuť!
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA RAJČATOVOU OMÁČKU

SUROVINY NA OZDOBU PIZZY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE