4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA POKRM
- 1 balení phở nudlí
- 3 vejce
- 3 najemno nasekané šalotky
- 4 stroužky najemno nasekaného česneku
- 1 nasekaná čerstvá chilli paprička
- 200 g hovězí roštěné
- 2 mrkve nakrájené na úzké nudličky
- Hrst nasekané jarní cibulky
- Hrst mungo klíčků
- Hrst nasekaného koriandru
- 100 g nadrcených arašídů
- 1 limeta
- 4 lžíce rostlinného oleje
SUROVINA NA OMÁČKU
- 12 lžic tamarindové pasty
- 12 lžic třtinového cukru
- 12 lžic rybí omáčky
- 12 lžic ústřicové omáčky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nudle odmočte na půl hodiny ve vlažné vodě, sceďte, aby odkapala voda. Hovězí roštěnou nakrájejte na tenké plátky. Omáčku si připravíte smícháním všech ingrediencí.
- 2Ve woku nebo na pánvi si rozehřejte olej, přidejte nasekaný česnek, šalotku a chilli. Nechte směs rozvonět a pak rozklepněte vajíčka a promíchejte. Po minutě přidejte plátky hovězí roštěné, orestujte. Přidejte rýžové nudle, na konec nakrájenou zeleninu (mrkev, mungo klíčky, jarní cibulku) a celé zalijte připravenou omáčkou. Restujte, dokud vám nezměknou nudle (cca 3 – 4 minuty).
- 3Na závěr nudle posypte koriandrem, arašídy a zakápněte limetou.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.