4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 balení nudlí bún
- 1 kg neloupaných krevet
- 4 rajčata
- 1 nasekaná čerstvá chilli paprička
- 10 plátků zázvoru nebo galangalu
- 5 limetových listů
- 2 nasekané stroužky česneku
- 2 šalotky
- 8 lžic rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce limetové šťávy
- Hrstka koriandru
- Hrstka nasekané jarní cibulky
- Lžíce rostlinného oleje
- Špetka soli
- Špetka pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V hrnci přiveďte k varu 1,5 l vody. Krevety oloupejte, hlavy a krunýře z krevet přidejte do vody. Vařte 10 minut a pak nechte vývar na malém ohni zredukovat cca dalších 10 minut. Vývar sceďte a přidejte plátky zázvoru/galangalu, limetové listy, rybí omáčku a cukr.
- 2Rajčata nakrájejte na menší kousky. Na pánvi s trochu rostlinného oleje orestujte na česneku rajčata a krevety, osolte, opepřete. Krevety dejte stranou a rajčata přidejte do vývaru. Vývar dochuťte dle potřeby solí nebo rybí omáčkou. Na závěr přidejte limetovou šťávu.
- 3Nudle bún uvařte dle návodu (cca 5-6 minut). Aby se vám nudle nelepily, propláchněte je studenou vodou. Před servírováním zalijte nudle horkou vodou, abyste je měli teplé a sceďte.
- 4Do misky přidejte nudle, krevety, rajčata, jarní cibulku, koriandr a chilli. Zalijte vroucím vývarem.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.