2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g brambor
- 4 vejce
- 25 g medvědího česneku (půl svazku)
- Hrst plocholisté petrželky
- 1 červená cibule
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- Sůl
- Čerstvě drcený pepř
- 20 g sýru Grana Padano nebo Gran Moravia
PŘÍLOHA
- Mix listových salátů
- Citronová šťáva
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory umyjeme a ve slupce vaříme na mírném plameni do změknutí. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a jemně osolíme.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, medvědí česnek na větší kusy. Otrháme listy petržele a jemně nakrájíme. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a prošleháme.
- 3Na středně velkou pánev vlijeme olej a usmažíme cibulku. Přidáme brambory a chvíli je opékáme. V průběhu mícháme. Přidáme medvědí česnek a petrželku. Jakmile bylinky zavadnou, přilijeme vejce a přikryjeme pokličkou. Smažíme několik minut dokud nejsou vejce i na povrchu hotová. Případně můžeme omeletu pomocí talíře otočit a opéct i z druhé strany. Jakmile je tortilla hotová, posypeme strouhaným sýrem.
- 4Podáváme se salátem, který zakápneme citronovou šťávou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!