4 KUSYDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 4 vejce
- 25 g třtinového cukru (Množství cukru zvolte dle chuti. Lze jej zcela vynechat i navýšit. Těsto také dobře funguje oslazené rozmačkaným banánem.)
- 300 ml mléka
- 25 g másla
- 250 g hladké mouky
- 10 g kakaa
- Špetka soli
SUROVINY NA OZDOBU
- Banán
- Kiwi
- Borůvky
- Mandarinka
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
- 2Žloutky vložíme do velké misky, přidáme cukr a směs vyšleháme tak, aby žloutky nabyly objemu.
- 3Ke žloutkům přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a poté vše promícháme.
- 4Mouku smícháme s kakaem a poté prosejeme do misky k ostatním surovinám.
- 5Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha a poté je také zamícháme do připravené směsi (Bílky do směsi zamíchávejte velmi jemně, aby sníh neslehl a Vy získali krásně nadýchanou směs.).
- 6Pánev rozpálíme a nasucho v ní smažíme kulaté lívance sběračku po sběračce. Ty použijeme jako tělo a hlavičku. Poté přistoupíme k přípravě dalších tvarů jako jsou uši, nohy, ruce a čumák, které na pánev nanášíme za pomoci malé lžičky nebo dávkovače na těsto.
- 7Zajíčka poskládáme z připravených kousků a dozdobíme například banánem, kiwi, borůvkami a mandarinkami. Pro zpestření můžete použít i čokoládová vajíčka.
Tip
Toto těsto se skvěle hodí nejen na lívance, ale i vafle.
Neplecha na plechu
Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží ve své nové knize Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.