• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

6 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa (8 % tuku)
  • 2 střední žluté cibule (nakrájené na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
  • 2 lžičky taco koření
  • Krájená rajčata konzervovaná (2× 400 g)
  • 500 g celozrnných pšeničných kolínek v suchém stavu (nebo jiných těstovin, které máte doma)
  • 120 g strouhaného čedaru (můžete nahradit goudou)
  • 200 g smetany na vaření (12 % tuku)
  • 120 g zakysané smetany (12 % tuku)
  • 2 jarní cibulky (nakrájené na kolečka)

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve větším hrnci rozehřejte olej a na silném plameni orestujte maso, aby se zatáhlo (cca 5–8 minut). Maso přendejte do misky, hrnec vraťte na plotnu a na středním plameni restujte cibuli 7–8 minut (nebo dokud nezesklovatí). Poté přidejte česnek a taco koření, restujte další 1–2 minuty a následně vše zalijte rajčaty. Do prázdných plechovek nalijte vodu a přidejte ji do hrnce. To opakujte dvakrát (čili 4 plechovky vody).
  • 2Do hrnce poté vložte orestované maso a vařte 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte těstoviny a vařte 5–8 minut (nebo podle instrukcí na obalu). Jakmile budou těstoviny uvařené, do směsi vmíchejte čedar a počkejte, až se rozpustí (1–2 minuty). Poté na zjemnění přidejte smetanu na vaření a provařte (2–3 minuty).
  • 3Hotové taco těstoviny podávejte ochucené lžící zakysané smetany a ozdobené jarní cibulkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT