6 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 500 g mletého hovězího masa (8 % tuku)
- 2 střední žluté cibule (nakrájené na kostičky)
- 4 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
- 2 lžičky taco koření
- Krájená rajčata konzervovaná (2× 400 g)
- 500 g celozrnných pšeničných kolínek v suchém stavu (nebo jiných těstovin, které máte doma)
- 120 g strouhaného čedaru (můžete nahradit goudou)
- 200 g smetany na vaření (12 % tuku)
- 120 g zakysané smetany (12 % tuku)
- 2 jarní cibulky (nakrájené na kolečka)
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve větším hrnci rozehřejte olej a na silném plameni orestujte maso, aby se zatáhlo (cca 5–8 minut). Maso přendejte do misky, hrnec vraťte na plotnu a na středním plameni restujte cibuli 7–8 minut (nebo dokud nezesklovatí). Poté přidejte česnek a taco koření, restujte další 1–2 minuty a následně vše zalijte rajčaty. Do prázdných plechovek nalijte vodu a přidejte ji do hrnce. To opakujte dvakrát (čili 4 plechovky vody).
- 2Do hrnce poté vložte orestované maso a vařte 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte těstoviny a vařte 5–8 minut (nebo podle instrukcí na obalu). Jakmile budou těstoviny uvařené, do směsi vmíchejte čedar a počkejte, až se rozpustí (1–2 minuty). Poté na zjemnění přidejte smetanu na vaření a provařte (2–3 minuty).
- 3Hotové taco těstoviny podávejte ochucené lžící zakysané smetany a ozdobené jarní cibulkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.