2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 g zelené francouzské čočky
- Půl lžičky soli
- 125 g mix salátů
- 1 avokádo
- Svazek ředkviček
- 100 g feta sýru
- 20 g vlašských ořechů
SUROVINY NA DRESINK
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička dijonské hořčice
- Špetka soli
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čočku na 2 hodiny namočíme, následně osolíme a uvaříme do měkka. Trvá to přibližně 10 minut. Uvařenou čočku necháme vychladit.
- 2Na dresink smícháme olivový olej, med, hořčici, sůl a mletý pepř.
- 3Salát vložíme do mísy, přidáme na kostky nakrájené avokádo, na plátky nakrájené ředkvičky a vařenou čočku. Fetu nakrájíme na kostky nebo rozdrobíme a přidáme k salátu.
- 4Zalijeme dresinkem a promícháme. Naservírujeme na talíře a posypeme kousky vlašských ořechů.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!