4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g celeru (nakrájeného na kostičky)
- 300 g mrkve (nakrájené na kostičky)
- 1 střední bílá cibule (nakrájená na kostičky)
- 2 stroužky česneku (rozdrcené a nasekané nahrubo)
- 300 g ječných krup v suchém stavu
- 900 ml kuřecího vývaru (nebo vody s kvalitním bujonem)
- Krájená rajčata z 1 plechovky (400 g)
- 10 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (nasekané najemno)
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 160 °C.
- 2Ve větším hrnci, který je možné vložit do trouby, rozehřejte na sporáku olej. Přidejte kuře a zprudka ho orestujte na silném plameni, dokud nezezlátne (2 minuty z každé strany). Poté do hrnce vložte celer, mrkev, cibuli a česnek a restujte další 4 minuty na mírném až středním plameni. Následně přidejte kroupy, vývar a rajčata, osolte, opepřete a zamíchejte. Hrnec přiklopte pokličkou (nebo zakryjte alobalem), dejte do trouby a pečte 40–50 minut na 160–170 °C.
- 3Po vytažení z trouby pokrm ozdobte nasekanou petrželovou natí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.