Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

1 DORTDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 115 g másla pokojové teploty
  • 80 g řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 280 g hladké mouky
  • 350 g cukru krupice
  • 150 g podmáslí pokojové teploty
  • 130 g strouhaného kokosu
  • 5 vajec pokojové teploty
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli

SUROVINY NA KOKOSOVO-BANÁNOVÝ KRÉM

  • Plechovka kokosového mléka (přes noc dejte do lednice)
  • 220 g banánů

SUROVINY NA TVAROHOVÝ KRÉM

  • 400 g lučiny
  • 500 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 200 g šlehačky 40%
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g moučkového cukru

SUROVINY NA DOKONČENÍ DORTU

  • 3 lžíce kokosu
  • 1 větší banán
  • Čerstvá řeřicha

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1Troubu si předehřejte na 170˚C (horní i dolní ohřev). Připravte si dortovou formu o průměru 24 cm a vyložte dno pečícím papírem. Můžete také použít dvě menší (cca 20 cm) formy.
  • 2Oddělte bílky a žloutky. Prošlehejte cukr s máslem a olejem a po jednom zašlehejte žloutky.
  • 3V jiné míse smíchejte mouku, sodu, prášek do pečiva a sůl.
  • 4Ke žloutkové hmotě postupně střídavě zašlehejte moučnou směs a podmáslí. Stěrkou jemně vmíchejte kokos.
  • 5Z bílků ušlehejte pevný sníh a stěrkou ho vetřete do těsta.
  • 6Těsto rozetřete do připravené formy (nebo forem) a pečte cca 50 minut (v jedné formě) nebo 40 minut (ve dvou formách). Kontrolujte podle barvy korpusu a po 40 minutách zkuste, jestli je korpus upečený. Rukou se dotkněte středu korpusu a lehce stlačte a zatřeste těstem, ucítíte, jestli je pevné nebo ještě ne. Pokud je pevné, zkuste test špejlí – zapíchněte do středu korpusu. Po vytažení na ní mohou zůstat drobečky, ale ne tekuté těsto.
  • 7Po vytažení z trouby nechte korpus trochu vychladnout, vyřízněte z formy a vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

POSTUP NA KOKOSOVO-BANÁNOVÝ KRÉM

  • 1Z plechovky, která byla přes noc v lednici, slijte vodu a tuhou kokosovou část ponorným mixérem rozmixujte s banánem.

POSTUP NA TVAROHOVÝ KRÉM

  • 1Prošlehejte tvaroh a lučinu s oběma cukry. Pak krátce vešlehejte šlehačku (do krémové konzistence).

POSTUP NA SESTAVENÍ DORTU

  • 1Kokos opražte nasucho na pánvi.
  • 2Korpus rozřízněte na 4 díly (pokud máte dva menší, tak každý na polovinu). Na první díl naneste ve slabé vrstvě kokosovo-banánový krém, posypejte trochou opraženého kokosu a naneste vrstvu tvarohového krému. Přiklopte druhým dílem korpusu a postup opakujte. I na třetí část korpusu dejte oba krémy i kokos a na tvarohový krém poklaďte plátky banánu a lehce zatřete tvarohovým krémem.
  • 3Dejte na chvíli zatuhnout do lednice. Následně naneste po celém povrchu tvarohový krém. Naznačte si na povrchu dortu (nahoře) obrys vejce a vysypejte vnitřek zbytkem opraženého kokosu a lístečky řeřichy.
     
     
Tip
Den před plněním dortu si dejte plechovku kokosového mléka do lednice a můžete si předem upéct korpus.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA KOKOSOVO-BANÁNOVÝ KRÉM

SUROVINY NA TVAROHOVÝ KRÉM

SUROVINY NA DOKONČENÍ DORTU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE