4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PEČENOU ŘEPU
- 400 g čerstvé řepy
- Kuličky nového koření
- Bobkový list
- Olivový olej
- Sůl
SUROVINY NA ŘEPOVÝ TATARÁK
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 30 g kapary
- Půl avokáda
- ¼ malé šalotky
- 3 lžíce olivového oleje
- ¼ lžičky lahůdkového droždí
- Sůl podle chuti
- Trošku strouhaného křenu
- Půl lžičky hrubozrnné hořčice
- 2 lžičky tabasca
SUROVINY NA TOPINKY
- Chléb
- Česnek
- Olivový olej
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PEČENOU ŘEPU
- 1Jednotlivé řepy zabalíme do alobalu společně se špetkou soli, troškou olivového olivového oleje, jednou kuličkou nového koření a malým kouskem bobkového listu. Pečeme cca 1,5 hod na 200°C. (Záleží na typu trouby a velikosti řep můžete v průběhu pečení kontrolovat vidličkou).
POSTUP NA ŘEPOVÝ TATARÁK
- 1Pečené řepy oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pomocí food procesoru řepy rozemeleme do textury “masa” (nesmím z řepy udělat pyré).
- 2K řepě přidáme kapary nasekáme na kousky, šalotku nakrájím nadrobno, přidám 3 lžíce olivového oleje, ¼ lžičky lahůdkového droždí, sůl, 2 lžičky dijonské hořčice, pepř, křen, tabasco, vidličkou namačkané avokádo a hrubozrnnou hořčici. Vše dohromady zamícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a dáme chladit a uležet cca na hodinu a půl.
POSTUP NA TOPINKY
- 1Chléb pokapejte olivovým olejem a potřete česnekem. Poté pečte v troubě dokud topinka nezezlátne.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.