Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 215 g hladké mouky
  • 4 g soli
  • 15 g cukru krupice
  • 120 g plnotučného mléka
  • 100 g másla
  • 5 vajec

SUROVINY NA ŽELÉ Z MALIN

  • 200 g mražených malin
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 plátky želatiny

SUROVINY NA VANILKOVÝ KRÉM

  • 4 žloutky
  • 2 vanilkové cukry
  • 80 g cukru krupice
  • 60 g vanilkového pudinku
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla pokojové teploty
  • 300 g 40% šlehačky

SUROVINY NA POLEVU

  • 120 g mraženého lesního ovoce
  • Šťáva z ½ citronu
  • 190 g moučkového cukru

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 100 g čerstvých malin

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA ODPALOVANÁ SRDÍČKA

  • 1Připravte si plechy s pečícím papírem, na který si můžete podle šablony předkreslit srdíčka. Nechte si rozestupy, srdíčka se v troubě hodně nafouknou.
  • 2V hrnci na středním stupni na plotýnce za občasného míchání přiveďte k varu 135 g vody, mléko, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny a rychle vmíchejte mouku. Vraťte na plotýnku a za intenzivního míchání zahřívejte, až se směs spojí do krásného hladkého lepivého kompaktního těsta (vzhledově připomíná trochu hustou bramborovou kaši nebo těsto na bramborový knedlík). Těsto ještě cca dvě minuty míchejte (odpaří se část tekutin a těsto se dostatečně spojí). Na dně hrnce by měl být vytvořen slabý nepřipálený světlý povlak.
  • 3Těsto hned přendejte do mísy od robota, nasaďte plochý nástavec a na nízké otáčky (minimum) těsto několik minut promíchávejte. Snížíte tím teplotu a zajistíte, že těsto, které je v pohybu, neoschne. Jakmile stěna mísy přestane být horká, ale je stále teplá, můžete přidat na o něco vyšší otáčky (stupeň 1) postupně vmíchávat jedno vejce za druhým. Občas těsto seškrábněte ze stěn. Míchejte dostatečně dlouho do hladké, lesklé krémovité konzistence (konzistence musí být taková, aby těsto drželo tvar – hlídejte to před vmícháním posledního vajíčka a případně nepřidávejte celé). Pokud nevlastníte kuchyňského robota, poslouží vám i ruční šlehač. V případě, že těsto zcela nevychladlo při míchání (a přidání vajíček), přikryjte povrch potravinovou fólií a dejte na chvíli do lednice.
  • 4Zatím si připravte zdobící sáček s jemně řezanou špičkou (může být i kulatá s průměrem 0,8 cm, nebo prostě ustřihněte sáčku špičku). Studené těsto do něj přeneste a na plech (resp. tři až čtyři plechy) vyložený pečící podložkou nebo pečícím papírem stříkejte srdíčka.
  • 5Troubu rozehřejte na 180 stupňů (horní a dolní ohřev) a srdíčka pečte po jednom plechu 30 – 35 minut dozlatova (určitě neotvírejte při pečení troubu a nevyndávejte zbytečně brzy, nedopečená srdíčka by vám nedržela tvar). Pak nechte vychladnout na mřížce.

POSTUP NA ŽELÉ Z MALIN

  • 1Maliny dejte do kastrůlku a pomalu prohřívejte do změknutí. Přidejte cukr a ponorným mixérem rozmixujte. Želatinu namočte co studené vody. Jakmile po pár minutách změkne, vyždímejte ji a přidejte k malinám. Pokud maliny mezitím vystydly, opět je před vmícháním želatiny prohřejte. Želatinu rozpustí teplo (nesmí se ale vařit). Nechte vystydnout, buď ve zdobícím sáčku nebo v mističce, v lednici, ale pozor, ať vám nezatuhne úplně.

POSTUP NA VANILKOVÝ KRÉM

  • 1Pudinkový prášek, cukr a žloutky promíchejte v nerezové misce metličkou dohladka. Mléko přiveďte na středním stupni na plotýnce k varu a odstavte. Přibližně polovinu mléka promíchejte s vzniklou směsí dohladka a přilijte ke zbylému mléku. Vraťte na sporák a za intenzivního míchání přiveďte k varu na mírném tepelném stupni. Pak ještě cca 2 minuty míchejte. Odstavte a ponorným mixérem vmíchejte máslo. Přikryjte fólií, aby se dotýkala povrchu a dejte do lednice vychladit na úroveň pokojové teploty.
  • 2Jakmile má pudink pokojovou teplotu, prošlehejte ručním šlehačem. Vyšlehejte šlehačku dotuha a stěrkou vmíchejte do prošlehané pudinkové směsi.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Ovoce zahřejte s citronovou šťávou do změknutí. Propasírujte přes sítko. Přidejte moučkový cukr a vymíchejte dohladka.

SKLÁDÁNÍ SRDÍČEK

  • 1Vychladlé korpusy podélně rozřízněte. Čepičky namočte vrchní stranou do růžové polevy a nechte zatuhnout (můžete nechat chladnout i v lednici).
  • 2Na dno korpusu dejte slabou vrstvu želé (ideální je použít zdobící sáček s ustřiženou špičkou, ale jde to i lžičkou). Krém dejte do sáčku s ostře řezanou špičkou (hvězda) a naneste na želé. Můžete nazdobit nakrájenými kousky malin. Přiklopte vrchní částí srdíčka a můžete se do nich pustit.
     
     
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA ŽELÉ Z MALIN

SUROVINY NA VANILKOVÝ KRÉM

SUROVINY NA POLEVU

SUROVINY NA DOKONČENÍ