6 PORCÍRychlovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 30 lístků čerstvé bazalky
- 3 stroužky česneku
- 2 malé šalotky
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce jablečného octa
- 200 ml extra panenského olivového oleje
- Sůl
- Bílý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Stroužky česneku a šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Listy bazalky omyjte a jemně osušte papírovou utěrkou.
- 2Do mixéru dejte česnek, šalotku, bazalku, citronovou šťávu a extra panenský olivový olej.
- 3Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř. Ingredience znovu promíchejte.
- 4Vinagrette uchovávejte ve sterilizované skleněné nádobě v lednici.
Tip
Vinagrette se skvěle hodí jako zálivka do salátových pokrmů.