1 KUSDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 260 g mandlové mouky (mleté mandle)
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kardamomu (lze vynechat)
- 270 g mrkve (oloupané a nastrouhané najemno)
- 30 g strouhaného kokosu
- 60 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo)
- 115 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 5 vajec velikosti M
- 60 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového aroma
- ½ lžičky soli
SUROVINY NA KRÉM
- 250 g mascarpone
- 700 g tvarohu v alobalu
- 60 g třtinového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Tohle vajíčko už svého majitele má. Zkus mrknout na jinou nápovědu.
- 2Troubu předehřejte na 175 °C.
- 3V míse smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva, skořici, kardamom a ½ lžičky soli.
- 4V druhé míse smíchejte najemno nastrouhanou mrkev, strouhaný kokos, nahrubo nasekané vlašské ořechy a rozpuštěný kokosový olej.
- 5Poté si připravte vaječnou směs. V míse vyšlehejte elektrickým šlehačem vejce, třtinový cukr a vanilkový extrakt – šlehejte tak dlouho, dokud směs alespoň 2× nezvětší svůj objem.
- 6Obsah obou mís opatrně zašlehejte do vaječné směsi. Vzniklé těsto rozlijte do 2 forem na pečení (Ø 20 cm), vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut při 165–175 °C dozlatova.
- 7Mezitím si připravte krém – v míse vyšlehejte mascarpone, tvaroh a třtinový cukr a vzniklý krém dejte do lednice.
- 8Upečené korpusy vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce (alespoň 1 hodinu).
- 9Vychladlé korpusy spojte připraveným krémem. Poté krémem potřete také boky a vršek dortu.
- 10Hotový dort dejte alespoň na 15 minut do lednice a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.