2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 větší zralé banány
- 250 ml kravského polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného mléka)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka kurkumy
- 25 g kukuřičného škrobu
- 20 g medu
SUROVINY K TIPU
- Mletá skořice
- Holandské kakao
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte větší kastrol. Banány oloupejte a spolu s 200 ml mléka, 1 lžičkou vanilkového extraktu a špetkou kurkumy přidejte do kastrolu. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka a poté na středním plameni pomalu přiveďte k varu.
- 2Mezitím si ve zbylých 50 ml mléka metličkou rozmíchejte kukuřičný škrob. Jakmile se směs v kastrůlku začne vařit, snižte plamen na mírný a přilijte zbylé mléko smíchané se škrobem a med. Za stálého míchání počkejte, dokud pudink nezhoustne (1–2 minuty).
- 3Hotový pudink přelijte do skleniček nebo mističek a nechte v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním vychladnout.
Tip
Pudink můžete navíc posypat
mletou skořicí nebo holandským kakaem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.