4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 170 g pórku
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 10 g másla
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 6 vajec velikosti M
- 70 ml polotučného mléka
- 50 g čedaru (nastrouhaného najemno)
- 1 lžička jedlé sody
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby.
- 2Pórek omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
- 3Poté si v připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý, vložte do pánve nakrájený pórek, nakrájené stroužky česneku, máslo a sušený tymián. Vše opékejte na středním plameni 5–6 minut.
- 4Mezitím si připravte vaječnou směs. Ve větší míse rozšlehejte všechna vejce, 70 ml polotučného mléka, najemno nastrouhaný čedar, jedlou sodu, sůl a pepř.
- 5V momentě, kdy je pórková směs opečená, nalijte do pánve rozšlehanou vaječnou směs, vypněte plamen a pánev vložte do předehřáté trouby. Pečte 17–18 minut při 185–190 °C.
- 6Po upečení frittatu rozkrájejte na jednotlivé porce a podávejte
Tip
Frittatu můžete podávat studenou i teplou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.