1 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 40 g cukety
- 40 g dužniny červené papriky
- 3 lžíce olivového oleje
- 30 g plátků lilku silných 0,5 cm
- Focaccia
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 20 g crème fraîche
- 1 lžíce najemno nakrájeného kopru
- špetka uzené papriky
- 100 g uzeného lososa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cuketu podélně nakrájíme na plátky silné 0,5 cm. Papriku nakrájíme na nudličky silné 0,5 cm.
- 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme cuketu, papriku a lilek na opečeme je 1 minutu z každé strany. Vyndáme z pánve a osušíme na kuchyňském papíru. Poté zeleninu osolíme a opepříme.
- 3Focacciu podélně rozřízneme a nasucho ji opečeme na pánvi z obou stran.
- 4Crème fraîche smícháme s koprem a uzenou paprikou. Dle chuti osolíme a opepříme. Remuládou potřeme opečenou focacciu.
- 5Na spodní část rozložíme grilovanou zeleninu a na ni rozložíme uzeného lososa. Zakápneme zbylým olejem, opepříme a přiklopíme opečenou vrchní částí.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef