2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1/2 natrhaného pomela
- 1 mrkev na julienne
- Hrstka nasekaného koriandru
- Hrstka thajské bazalky
- Hrstka mungo klíčků
- Arašídy
- Sezamová semínka
- 1/2 nasekaného čerstvého chilli
- 1 stroužek nasekaného česneku
- Kousek nasekaného zázvoru zázvoru
- 300 g krevet
- Rybí omáčka
- Pepř
SUROVINY NA ZÁLIVKU
- 4 lžíce rybí omáčky
- 4 lžíce limetové šťávy
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1/2 chilli
- 1 najemno nasekaný stroužek česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pomelo oloupejte a natrhejte na menší kousky. Mrkev nakrájejte na julienne nudličky. Mungo klíčky, nasekaný koriandr a thajskou bazalku přidejte do mísy.
- 2Krevety orestujte na česneku, zázvoru a chilli, dochuťte rybí omáčkou a pepřem.
- 3Salát pořádně promíchejte a zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí.
- 4Krevety naservírujeme na salát.
- 5Arašídy se sezamem opražte, nechte vychladnout a poté je rozdrťte, ale nechte je na větší kousky.
- 6Posypte jimi naservírovaný salát. Salát dle chuti dochuťte, opepřete.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.