2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SALÁT
- 20 ks růžičkové kapusty
- 100 g nivy
- hrst loupaných mandlí
- hrst sušených brusinek
ZÁLIVKA
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kapustičky očistěte a rozeberte na jednotlivé lístky. Přiveďte k varu asi 2 litry vody, důkladně osolte a kapustové lístky v ní zprudka a nezakryté povařte 1-2 minuty. Vzápětí sceďte a nechte v ledově studené vodě vychladnout. Tak si kapusta zachová svou barvu i křupavost.
- 2Mandle opečte v suché pánvi, až zezlátnou a rozvoní se. Případně je můžete na plný výkon opéct v mikrovlnné troubě, stačí je nasypat na vhodný talířek a promíchávat každou minutu. Zhruba po 3-4 minutách by měly být hotové.
- 3Metličkou smíchejte ingredience na zálivku. Kapustové lístky vyjměte z ledové vody a nechte okapat, případně je vysušte v odstředivce na salát. Jemně promíchejte se zálivkou a rozdělte na talíře. Zasypte mandlemi, brusinkami a rozdrobenou nivou a ihned podávejte s kouskem čerstvého pečiva.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.