12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 8 g sušeného pekařského droždí
- 3 lžíce olivového oleje
- 150 ml vody (vlažné)
- 1 lžička třtinového cukru
- 10 g másla
- 400 g žluté cibule (nakrájené na tenké plátky)
- 1 lžíce sušeného rozmarýnu
- 150 g kuřecí šunky nakrájené na nudličky (95 % masa)
- 1 lžíce jablečného octa
- 100 g smetanového sýru
- 150 g eidamu
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si plech o rozměrech 30 cm × 40 cm a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Do větší mísy vložte mouku, droždí, olej, vodu a cukr a vypracujte kompaktní, pevné těsto. Poté z něj vytvořte bochník a ponechte jej v míse. Mísu přikryjte potravinovou fólií a těsto dejte odpočinout na teplé místo alespoň na 15 minut. Mezitím si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte máslo. Jakmile bude máslo rozpálené, vložte do pánve cibuli, rozmarýn a šunku a restujte 6–7 minut na středním plameni. Následně přidejte jablečný ocet, sůl a pepř, vše důkladně promíchejte a vypněte plamen.
- 3V momentě, kdy bude těsto odpočaté a lehce nakynuté, jej přesuňte na pracovní plochu a vyválejte na šířku 1 cm. Poté jej přemístěte na připravený plech. Na těsto naneste smetanový sýr a pomocí stěrky nebo nože jej rozetřete po celé ploše. Na smetanový sýr najemno nastrouhejte eidam a na ten nakonec naneste cibulovou směs
- 4Takto připravený koláč dejte do předehřáté trouby a pečte 20–22 minut na 190–195 °C.
- 5Po upečení koláč nechte alespoň 15 minut vychladnout. Následně jej nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.