Košík

12 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 8 g sušeného pekařského droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 ml vody (vlažné)
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 10 g másla
  • 400 g žluté cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 lžíce sušeného rozmarýnu
  • 150 g kuřecí šunky nakrájené na nudličky (95 % masa)
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 100 g smetanového sýru
  • 150 g eidamu
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 190–195 °C, připravte si plech o rozměrech 30 cm × 40 cm a vyložte jej pečicím papírem.
  • 2Do větší mísy vložte mouku, droždí, olej, vodu a cukr a vypracujte kompaktní, pevné těsto. Poté z něj vytvořte bochník a ponechte jej v míse. Mísu přikryjte potravinovou fólií a těsto dejte odpočinout na teplé místo alespoň na 15 minut. Mezitím si připravte větší pánev a na středním plameni v ní rozpalte máslo. Jakmile bude máslo rozpálené, vložte do pánve cibuli, rozmarýn a šunku a restujte 6–7 minut na středním plameni. Následně přidejte jablečný ocet, sůl a pepř, vše důkladně promíchejte a vypněte plamen.
  • 3V momentě, kdy bude těsto odpočaté a lehce nakynuté, jej přesuňte na pracovní plochu a vyválejte na šířku 1 cm. Poté jej přemístěte na připravený plech. Na těsto naneste smetanový sýr a pomocí stěrky nebo nože jej rozetřete po celé ploše. Na smetanový sýr najemno nastrouhejte eidam a na ten nakonec naneste cibulovou směs
  • 4Takto připravený koláč dejte do předehřáté trouby a pečte 20–22 minut na 190–195 °C.
  • 5Po upečení koláč nechte alespoň 15 minut vychladnout. Následně jej nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE