14 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 60 g másla (rozpuštěného)
- 60 g třtinového cukru
- 3 vejce velikosti M
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 balení kypřicího prášku do pečiva (12 g)
- 1000 ml polotučného mléka
- 1 lžíce holandského kakaa
- 50 g kakaového pudinku v prášku
- 400 g polotučného tvarohu
- 3 lžíce medu
- 40 g strouhaného kokosu
- 60 g najemno nastrouhané kvalitní hořké čokolády (75 % kakaa)
- 220 ml mandlového mléka (lze použít i polotučné kravské)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C, připravte si plech (20 cm × 30 cm) a vyložte jej pečicím papírem
- 2Do větší mísy vložte mouku, mandlové mléko, máslo, cukr, vejce, vanilkový extrakt a prášek do pečiva a vypracujte hladké těsto. To poté přesuňte na připravený plech a pečte 30–35 minut na 180–185 °C.
- 3Mezitím si ve větším hrnci na středním plameni zahřejte polotučné mléko, nasypte do něj kakao a pudinkový prášek, vše důkladně promíchejte metličkou a za stálého míchání vařte na středním plameni 5–6 minut od bodu varu. Poté plamen vypněte a počkejte, až se dopeče korpus.
- 4Na ještě horký korpus naneste hotový kakaový pudink a vše nechte alespoň 1,5–2 hodiny vychladnout a ztuhnout. Poté si v misce smíchejte tvaroh s medem a tuto směs naneste na ztuhlý pudink.
- 5Nakonec tvarohovou část posypte kokosem a najemno nastrouhanou čokoládou a nechte ještě alespoň 1 hodinu odležet v chladu. Po odležení nakrájejte na jednotlivé řezy a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.