10 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 90 g ovesných vloček celých
- 25 g mandlové mouky
- 20 g medu
- 20 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 40 ml vody
SUROVINY NA PUDINKOVOU VRSTVU
- 600 ml polotučného mléka
- 2 balení vanilkových pudinků v prášku (2× 38 g)
- 30 g medu
SUROVINY NA KRÉM
- 200 g polotučného tvarohu
- 200 g smetanového sýru
- 30 g medu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C a dortovou formu (Ø18 cm) si vyložte pečicím papírem.
- 2Poté začněte s přípravou korpusu. Vločky vložte do kuchyňské robota a umelte na mouku. Ovesnou mouku následně přesypte do středně velké mísy. Přidejte mandlovou mouku, med, kokosový olej a 40 ml vody a vypracujte těsto. Ze vzniklého těsta vytvořte na dně dortové formy cca 0,5 cm tlustou vrstvu. Vrstvu těsta zahlaďte spodní částí skleničky a naplněnou dortovou formu vložte na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 3Mezitím si připravte pudink. Do malého hrnce nalijte 400 ml mléka, na středním plameni za stálého míchání jej přiveďte k varu a přidejte med. Zbylých 200 ml mléka smíchejte v míse vidličkou s 2 pudinky. Tuto směs přidejte do hrnce s teplým mlékem a medem za stálého míchání zahřívejte na středním plameni, dokud pudink nezhoustne.
- 4Po upečení korpus vyjměte z trouby a nalijte na něj hotový pudink. Dortovou formu poté nechte cca 3 hodiny vychladnout v lednici.
- 5Nakonec si připravte krém. Do středně velké misky vložte tvaroh, smetanový sýr a med. Vše vyšlehejte v hladký krém a rovnoměrně jej rozprostřete na pudinkovou vrstvu.
- 6Hotový krémeš nechte minimálně 2 hodiny odležet v lednici a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.