5 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 50 g bílé pohankové mouky hladké
- 500 ml polotučného mléka
- 130 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 30 g másla (rozpuštěného)
- 4 vejce velikosti M
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce citronové kůry
- 300 g polotučného tvarohu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 80 g rozinek
- 1 žloutek
- 4 lžíce medu
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Maliny
- Borůvky
- Jahody
MOHLO BY SE HODIT
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy vložte obě mouky, mléko, rozpuštěné máslo, vejce, jedlou sodu, mletou skořici a citronovou kůru a pomocí metličky vypracujte řídké těsto
- 2Na vysokém plameni rozpalte nepřilnavou pánev (Ø 27 cm). Jakmile je pánev rozpálená, snižte plamen na mírný a přilijte těsto. Vzniklou palačinku z obou stran opékejte nasucho 1–2 minuty. Opečené palačinky dávejte stranou a pokračujte, dokud nezpracujete všechno těsto.
- 3Jakmile je všechno těsto zpracované, předehřejte si troubu na 220–225 °C a připravte si větší zapékací nádobu (20 cm × 30 cm).
- 4Mezitím v menší misce smíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rozinky, žloutek a 2 lžíce medu a důkladně promíchejte. Tvarohovou náplní plňte hotové palačinky, které následně srolujte a skládejte vedle sebe do připravené zapékací nádoby.
- 5Nakonec palačinky pokapejte zbylým medem a dejte zapéct do trouby na 12–13 minut při 220–225 °C.
- 6Hotové zapečené palačinky vyndejte z trouby a podávejte.
Tip
Palačinky podávejte s čerstvým
drobným ovocem – vyzkoušejte například maliny, borůvky
nebo jahody. Výborné jsou také s ovocnou omáčkou nebo
jablečným pyré se skořicí.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.