4 PORCEDo hodinkyHitovka
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
BUN BO NAM BO
- 400 g hovězího masa
- 1 balení nudlí bún
- mungo klíčky
- klasnatka
- koriandr
- perila
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 citrónová tráva
- 1 lžíce oleje
- 1 mrkev
- 1/2 okurky
- arašídy
- pepř
- sůl
ZÁLIVKA
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1-2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Maso nakrájejte na co nejtenčí plátky, přidejte 2 lžíce rybí omáčky, špetku soli, nastrouhaný česnek, nadrobno nasekanou citrónovou trávu, jednu lžíci oleje, špetku pepře a nechte půl až hodinu odležet.
- 2Všechnu zeleninu a bylinky nakrájejte na tenké nudličky. Arašídy opražte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři anebo válečkem.
- 3Nudle bún uvařte (podle návodu). Po uvaření je propláchněte studenou vodou, aby se nelepily, a poté znovu horkou vodou.
- 4Na rozpálené pánvi zprudka orestujte maso a dochuťte dle potřeby.
- 5Do velké mísy vložte nudle bún, zeleninu, mungo klíčky, bylinky, maso a vše zalijte zálivkou. Na závěr posypeme arašídy.
POSTUP NA ZÁLIVKU
- 1Všechny suroviny smícháme se 4 lžícemi vody.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.