20 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA PUSINKY
- 85 g bílků
- 5 g citronové šťávy
- 10 g malinového pyré (rozvařené a propasírované maliny – cca 25 g)
- 190 g krupicového cukru
- Hrst pistácií
SUROVINY NA MALINOVÝ KRÉM
- 150 g bílé čokolády nasekané nebo v peckách
- 60 g malinového pyré (postup viz výše; z cca 130 g mražených malin)
- 20 g medu
- 1 lžička másla
- 5 g medoviny (není nutné)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA PUSINKY
- 1Smícháme v kovové misce všechny ingredience a postavíme misku nad vodní lázeň (aby se nedotýkala vody). Za stálého jemného šlehání ruční metličkou zahříváme na mírném stupni, dokud se cukr v tekutině nerozpustí (zkuste mezi prsty). Pak přesuneme mimo páru do mísy od robota a začneme šlehat na nižší otáčky (stupeň 2 z 6). Postupně po několika minutách zrychlíme šlehání a po dalších několika minutách zrychlíme na maximum a ještě dalších několik minut šleháme. Sníh bude krásný bílý lesklý, bez bublin a bude vytvářet měkké, ale stabilní špičky a nebude už teplý. Pokud je ještě teplý, musí před stříkáním vystydnout.
- 2Nastříkáme zvolenou špičkou na pečící papír na připraveném plechu ve vzdálenosti minimálně 2-3 cm od sebe a poklademe rozpůlenými pistáciemi.
- 3Pečeme v troubě zapnuté na horkovzduch (máte-li ten jemnější, použijte jej) na 90°C klidně dva plechy najednou 2 hodiny 15 minut (pokud stříkáte větší pusinky – růžičky např. – pečte 2,5 hodiny). Troubu neotvírejte a pusinky nechte alespoň další hodinu ve vypnuté troubě.
POSTUP NA MALINOVÝ KRÉM
- 1Zahřejte v rendlíku malinové pyré a med. Přiveďte k varu, odstavte a vmíchejte medovinu. Nalijte na připravenou čokoládu v misce a prošlehejte ponorným mixérem. Nakonec zašlehejte máslo.
- 2Nechte zatuhnout v lednici přikryté potravinovou fólií na dotyk minimálně dvě hodiny (krém musí být pevný).
- 3Srovnejte si pusinky podle velikosti a vždy dvě k sobě krémem spojte (ideální je použít cukrářský sáček s kulatou špičkou – naneste na jednu pusinku a druhou ji přiklopte).
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!