4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SALÁT
- 300 g krevet
- 1 nezralé mango
- 1 mrkev
- 1/2 okurky
- hrst perily
- hrst klasnatky
- hrst koriandru
- Hrst mungo klíčků
- 50 g arašídů
- 2 plátky zázvoru
- 1/2 lžíce rybí omáčky
- 1/2 chilli papričky
ZÁLIVKA
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce limetové šťávy
- 2 lžíce třtinového cukru
- ½ chilli papričky
- 2 stroužky česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mango, mrkev a okurku nakrájejte na tenké nudličky. Mungo klíčky, nasekanou perilu, mátu a koriandr dejte do mísy.
- 2Krevety orestujte na česneku a zázvoru, dochuťte rybí omáčkou, solí a pepřem.
- 3Salát pořádně promíchejte a zalijte zálivkou, kterou připravíte smícháním všech ingrediencí a přidáním 2 lžic vody. Salát dochuťte solí a pepřem. Krevety naservírujte na salát.
- 4Arašídy opražte, nechte vychladnout a poté je rozdrťte, ale nechte je na větší kousky. Posypte jimi naservírovaný salát.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.