Košík

4 PORCE (16 kousků)Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • Rýžový papír
  • 500 g mix mletého masa
  • hrstka skleněných nudlí mien
  • hrst hub – Jidášovo ucho
  • hrstka mungo klíčků
  • hrstka nasekaného čerstvého koriandru
  • hrstka mrkve na julienne nudličky
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • špetka pepře
  • 1 chilli paprička

OMÁČKA

  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce limetové šťávy nebo rýžového octu
  • ½ čerstvého chilli
  • 2 stroužky česneku

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Skleněné nudle nechte namočit na 5 - 10 minut v teplé vodě, aby změkly. Jidášovo ucho zalijte vroucí vodou a nechte tak 5 minut odležet.
  • 2V misce promíchejte všechny ingredience (mleté maso, nakrájené skleněné nudle, nakrájené Jidášovo ucho na nudličky, mungo výhonky, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, nastrouhanou mrkev a vše spojte vejcem). Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, opepřete.
  • 3Připravte si talíř s vodou, kde navlhčíte rýžový papír. Připravenou směs rolujeme do rýžového papíru. Závitky pak smažíme na oleji do křupava.
  • 4Podáváme s rybí omáčkou, kterou namícháme z uvedených ingrediencí, ke kterým přidáme 4 lžíce vody.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

SUROVINY

OMÁČKA