4 PORCE (16 kousků)Do hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Rýžový papír
- 500 g mix mletého masa
- hrstka skleněných nudlí mien
- hrst hub – Jidášovo ucho
- hrstka mungo klíčků
- hrstka nasekaného čerstvého koriandru
- hrstka mrkve na julienne nudličky
- 1 cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky cukru
- špetka pepře
- 1 chilli paprička
OMÁČKA
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce limetové šťávy nebo rýžového octu
- ½ čerstvého chilli
- 2 stroužky česneku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Skleněné nudle nechte namočit na 5 - 10 minut v teplé vodě, aby změkly. Jidášovo ucho zalijte vroucí vodou a nechte tak 5 minut odležet.
- 2V misce promíchejte všechny ingredience (mleté maso, nakrájené skleněné nudle, nakrájené Jidášovo ucho na nudličky, mungo výhonky, nasekanou cibuli, nasekaný koriandr, nastrouhanou mrkev a vše spojte vejcem). Přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, cukr, opepřete.
- 3Připravte si talíř s vodou, kde navlhčíte rýžový papír. Připravenou směs rolujeme do rýžového papíru. Závitky pak smažíme na oleji do křupava.
- 4Podáváme s rybí omáčkou, kterou namícháme z uvedených ingrediencí, ke kterým přidáme 4 lžíce vody.
Marcela Vuong
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.