4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA VEPŘOVOU PANENKU
- 500 g vepřové panenky
- Pepř
- Sůl
SUROVINY NA ŽAMPIONY
- 500 g žampionů
- 250 ml smetany na vaření 33 %
- 150 g cibule
- 30 g ghí
- ½ lžičky soli
SUROVINY NA FAZOLKY
- 350 g zelených fazolek
- 150 g cibule
- 30 g ghí
- Stroužek česneku
- Sůl
PŘÍLOHA
- Rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na ghí. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme k hotové cibuli. Necháme podusit na pánvičce. Vodu, kterou žampiony pustily, necháme vyvařit. Nakonec přilijeme smetanu a vaříme do té doby, než smetana zhoustne.
- 2Panenku si nakrájíme na silnější plátky cca 1,5 cm tlusté. Osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev klademe plátky panenky a opékáme ji z každé strany cca 1 minutu.
- 3Cibuli k fazolkám orestujeme na ghí, poté přidáme mražené fazolky a povaříme je do změknutí. Nakonec osolíme a přidáme stroužek česneku.
Tip
Pokud nechcete fazolky jako přílohu, udělejte si k masu a omáčce třeba tříbarevnou rýži.
Eat Your Fears
Jídlo je tu od toho, abychom se cítili dobře.
Jíst zdravě není žádná věda, o tom vás přesvědčí autorky blogu Eat Your Fears.
Monika a Míša jsou nutriční specialistky z 1. lékařské fakulty.
Zaměřují se především na nízkosacharidové recepty.