9 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g libovolných celých jablek
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 10 g na pomoučení)
- 80 g másla (rozpuštěného)
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
- 20 g vanilkového pudinku v prášku
- 30 g rozinek
- 2 vejce velikosti M
- 100 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
- 2Do větší mísy vložte mouku, 1 vejce, máslo a jogurt. Vypracujte hladké tuhé těsto a dejte jej alespoň na 10 minut odležet stranou při pokojové teplotě.
- 3Mezitím si oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy. K jablkům dále přidejte skořici, cukr, pudink a rozinky a vše promíchejte.
- 4Pracovní plochu si pomoučete a odleželé těsto na ni přesuňte, rozválejte na tloušťku 1 cm a na 1 jeho stranu naneste jablečnou směs. Strany těsta poté přehněte směrem dovnitř, aby jablka nevypadla, a následně je zabalte do tvaru závinu.
- 5Takto připravený závin přesuňte na pečicí papír. V menší misce rozšlehejte zbylé vejce a celý závin jím potřete. Plech následně vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut na 185–190 °C. Po upečení vyjměte z trouby a nechte alespoň 1 hodinu vychladnout. Poté závin nakrájejte na požadované porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.