4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 650 g středně velkých syrových brambor (varný typ A)
- 2 zralá avokáda (2× 150 g)
- 100 g červené cibule
- 5 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (můžete vynechat)
- Šťáva z 1 středního citronu
- 80 g zakysané smetany (12 % tuku)
- 1 lžíce loupaných černých sezamových semínek (můžete vynechat)
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si alespoň 12 hodin předem uvařte brambory ve slupce: Dejte je do vody, osolte, vodu přiveďte k varu a brambory vařte 22–25 minut na středním plameni. Jakmile budou brambory uvařené, sceďte je a nechte vychladnout.
- 2Avokáda oloupejte, červenou cibuli nakrájejte najemno a petrželovou nať nasekejte najemno.
- 3Jakmile budou brambory zchladlé, oloupejte je, rozkrájejte napůl a tyto poloviny poté nakrájejte na plátky o šířce 1 cm.
- 4Následně do větší mísy vložte avokáda, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, sůl a pepř a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého pyré. K hotovému pyré poté přidejte brambory, červenou cibuli, hladkolistou petrželovou nať a sezamová semínka a vše důkladně promíchejte.
- 5Takto připravený salát můžete rovnou podávat.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.