Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 650 g středně velkých syrových brambor (varný typ A)
  • 2 zralá avokáda (2× 150 g)
  • 100 g červené cibule
  • 5 g čerstvé hladkolisté petrželové natě (můžete vynechat)
  • Šťáva z 1 středního citronu
  • 80 g zakysané smetany (12 % tuku)
  • 1 lžíce loupaných černých sezamových semínek (můžete vynechat)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si alespoň 12 hodin předem uvařte brambory ve slupce: Dejte je do vody, osolte, vodu přiveďte k varu a brambory vařte 22–25 minut na středním plameni. Jakmile budou brambory uvařené, sceďte je a nechte vychladnout.
  • 2Avokáda oloupejte, červenou cibuli nakrájejte najemno a petrželovou nať nasekejte najemno.
  • 3Jakmile budou brambory zchladlé, oloupejte je, rozkrájejte napůl a tyto poloviny poté nakrájejte na plátky o šířce 1 cm.
  • 4Následně do větší mísy vložte avokáda, citronovou šťávu, zakysanou smetanu, sůl a pepř a vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého pyré. K hotovému pyré poté přidejte brambory, červenou cibuli, hladkolistou petrželovou nať a sezamová semínka a vše důkladně promíchejte.
  • 5Takto připravený salát můžete rovnou podávat.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY