Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g syrových brambor (varný typ A)
  • 50 g bílé cibule
  • 80 g sterilovaných okurek
  • 2 vařená vejce velikosti M
  • 250 g libovolných jablek se slupkou (nebo oloupaných)
  • 1 střední mrkev (cca 150 g)
  • 200 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
  • 100 g mraženého hrášku (rozmraženého)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si alespoň 12 hodin předem uvařte brambory ve slupce: Dejte je do vody, osolte, vodu přiveďte k varu a brambory vařte 22–25 minut na mírném plameni. Jakmile budou brambory uvařené, sceďte je a nechte vychladnout.
  • 2Mezitím si připravte další ingredience: Okurky a bílou cibuli nakrájejte najemno, jablka nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm × 1 cm a mrkev a vejce nastrouhejte nahrubo.
  • 3Jakmile budou brambory zchladlé, oloupejte je, nakrájejte na kostky (také cca 1 cm × 1 cm) a vložte do větší mísy. K bramborám následně přidejte řecký jogurt, hrášek, okurky, bílou cibuli, mrkev, citronovou šťávu, sůl, pepř, jablka a vejce a vše důkladně promíchejte.
  • 4Takto připravený salát nechte alespoň 1 hodinu odležet v lednici a poté podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY