Košík

30 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 70 g ovesné mouky (najemno namletých ovesných vloček)
  • 30 g třtinového cukru
  • 30 g holandského kakaa
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého hřebíčku (můžete vynechat)
  • 100 g másla (pokojové teploty a nakrájeného na kostky)
  • 50 g medu
  • 70 ml polotučného mléka
  • 1 vejce velikosti M

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte těsto: Do středně velké mísy dejte sypké ingredience – obě mouky, cukr, kakao, ořechy, skořici a hřebíček. Vše promíchejte a přidejte máslo, med, mléko a vejce. Opět vše promíchejte a rukama vypracujte v tužší těsto. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici (pokud na pracny spěcháte, nechte ho v lednici minimálně hodinu).
  • 2Odleželé těsto si vyndejte z lednice, předehřejte si troubu na 170 °C a připravte si formičky
  • 3Ze změklého těsta ulamujte prsty kousky (cca 10 g na formičku) a plňte jimi formy na pracny tak, aby těsto ve formičce mělo uprostřed menší důlek, a tedy trochu vyšší okraje. Naplněné formičky dejte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut na 165–170 °C (menší pracny zaberou méně času, větší více).
  • 4Upečené pracny nechte cca 10 minut chladnout ve formičkách a před konzumací je nechte plně vychladnout.
Tip
Pracny před podáváním ještě obalte v třtinovém moučkovém cukru, aby vypadaly tak jako ty klasické. Pokud se rozhodnete pro tuto volbu, odeberte prosím cukr z receptu, aby pracny nebyly příliš sladké.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE