10 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 220 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 30 g na pomoučení)
- 200 g ovesné mouky (mletých ovesných vloček)
- ½ balení kypřicího prášku do pečiva (6 g)
- ½ lžičky jedlé sody
- 1 lžička perníkového koření
- 50 g medu
- 2 vejce velikosti M
- 140 ml polotučného mléka
SUROVINY NA KRÉM
- 500 g polotučného tvarohu
- 200 g smetanového sýru
- 60 g medu
- 1 lžička mleté skořice
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- 50 g vlašských ořechů
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve větší míse smíchejte mouku, vločky, kypřicí prášek, sodu a perníkové koření. Vše promíchejte a přidejte med, vejce a mléko. Rukama vypracujte kompaktní těsto a nechte na lince odležet cca 20 minut.
- 2Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C (na horký vzduch), připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
- 3Po odležení si pomoučete pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte 6 stejně velkých kruhových plátů (o tloušťce cca 0,3 cm). Dejte je na plech, vložte do trouby a pečte 14–16 minut při 165–170 °C. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout (cca 30–40 minut).
- 4Zatímco pláty chladnou, připravte si krém a posypku: Do větší misky dejte tvaroh, smetanový sýr, med a skořici a vyšlehejte v jemný krém. Na posypku si najemno namelte (nejlépe v mixéru nebo kuchyňském robotu) ořechy a jeden z již vychladlých plátů.
- 5Poté začněte skládat medovník: Na talíř položte 1 z plátů a naneste na něj vrstvu krému. Postup opakujte, dokud pláty nedojdou a krém poté rozetřete po celém povrchu medovníku. Jakmile bude medovník takhle připravený, dejte na něj posypku a uložte do lednice minimálně na 8 hodin, nejlépe přes noc.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.