Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
10 PORCÍDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 220 g celozrnné špaldové mouky hladké (+ 30 g na pomoučení)
  • 200 g ovesné mouky (mletých ovesných vloček)
  • ½ balení kypřicího prášku do pečiva (6 g)
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 50 g medu
  • 2 vejce velikosti M
  • 140 ml polotučného mléka

SUROVINY NA KRÉM

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 200 g smetanového sýru
  • 60 g medu
  • 1 lžička mleté skořice

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • 50 g vlašských ořechů

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve větší míse smíchejte mouku, vločky, kypřicí prášek, sodu a perníkové koření. Vše promíchejte a přidejte med, vejce a mléko. Rukama vypracujte kompaktní těsto a nechte na lince odležet cca 20 minut.
  • 2Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C (na horký vzduch), připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
  • 3Po odležení si pomoučete pracovní plochu a z těsta na ní vyválejte 6 stejně velkých kruhových plátů (o tloušťce cca 0,3 cm). Dejte je na plech, vložte do trouby a pečte 14–16 minut při 165–170 °C. Po vytažení z trouby je nechte vychladnout (cca 30–40 minut).
  • 4Zatímco pláty chladnou, připravte si krém a posypku: Do větší misky dejte tvaroh, smetanový sýr, med a skořici a vyšlehejte v jemný krém. Na posypku si najemno namelte (nejlépe v mixéru nebo kuchyňském robotu) ořechy a jeden z již vychladlých plátů.
  • 5Poté začněte skládat medovník: Na talíř položte 1 z plátů a naneste na něj vrstvu krému. Postup opakujte, dokud pláty nedojdou a krém poté rozetřete po celém povrchu medovníku. Jakmile bude medovník takhle připravený, dejte na něj posypku a uložte do lednice minimálně na 8 hodin, nejlépe přes noc.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE