• Milí zákazníci, dnes už jsme naše pomyslné výlohy našeho obchodu zavřeli a 26.12. se na Vás budeme opět těšit. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 7 vaječných žloutků
  • 500 ml polotučného mléka
  • 1 vanilkový lusk (lze nahradit 1 lžící vanilkového extraktu)
  • 4 lžíce medu
  • 500 ml smetany na vaření (12 % tuku)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve do většího hrnce nalijte smetanu na vaření a mléko. Vanilkový lusk rozpulte, vyjměte semínka a ta i se slupkou přidejte do hrnce. Obsah hrnce zahřívejte na středním plameni 7–9 minut. Během zahřívání průběžně kontrolujte teplotu směsi – nejlépe prstem, přičemž by směs měla mít teplotu lidského těla.
  • 2Jakmile má tekutina požadovanou teplotu, přidejte med, plamen ztlumte na mírný a pomocí metličky opatrně vmíchejte všechny žloutky. Směs nechte zahřívat za stálého míchání metličkou 10–12 minut. Během této doby by měla směs pomalu houstnout.
  • 3Až směs dosáhne požadované konzistence, zvyšte plamen na vysoký a směs míchejte po dobu 30 sekund, aby se zvýšila teplota a došlo tak k pasterizaci.
  • 4Obsah hrnce poté přelijte do mísy, promíchejte a nechte alespoň 2 hodiny vychladit – nejlépe v lednici nebo jiném vychlazeném prostoru. Pro intenzivnější chuť nechte likér odpočívat do druhého dne.
Tip
Směs by se nikdy neměla vařit, raději proto šlehejte smetanovou směs se žloutky na mírném plameni místo vysokého, kde by bylo velké riziko sražení žloutků.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY