• Na Den vítězství fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 ml polotučného mléka
  • 1 vanilkový lusk (lze nahradit 1 lžící vanilkového extraktu)
  • 4 lžíce medu
  • 7 vaječných žloutků
  • 500 ml smetany na vaření (12 % tuku)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve do většího hrnce nalijte smetanu na vaření a mléko. Vanilkový lusk rozpulte, vyjměte semínka a ta i se slupkou přidejte do hrnce. Obsah hrnce zahřívejte na středním plameni 7–9 minut. Během zahřívání průběžně kontrolujte teplotu směsi – nejlépe prstem, přičemž by směs měla mít teplotu lidského těla.
  • 2
    Jakmile má tekutina požadovanou teplotu, přidejte med, plamen ztlumte na mírný a pomocí metličky opatrně vmíchejte všechny žloutky. Směs nechte zahřívat za stálého míchání metličkou 10–12 minut. Během této doby by měla směs pomalu houstnout.
  • 3
    Až směs dosáhne požadované konzistence, zvyšte plamen na vysoký a směs míchejte po dobu 30 sekund, aby se zvýšila teplota a došlo tak k pasterizaci.
  • 4
    Obsah hrnce poté přelijte do mísy, promíchejte a nechte alespoň 2 hodiny vychladit – nejlépe v lednici nebo jiném vychlazeném prostoru. Pro intenzivnější chuť nechte likér odpočívat do druhého dne.
Tip
Směs by se nikdy neměla vařit, raději proto šlehejte smetanovou směs se žloutky na mírném plameni místo vysokého, kde by bylo velké riziko sražení žloutků.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

500 ml polotučného mléka