• Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naše služby se před Vánoci vyšplhal do nebeských výšin, a proto pro dnešek už nemáme žádná volná doručovací okna. Moc nás to mrzí.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

35 KUSŮDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g másla (pokojové teploty)
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g celozrnné špaldové mouky hladké
  • 1 vejce (rozšlehané)
  • 150 g povidel

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

ALTERNATIVA POVIDEL

  • Marmeláda

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do větší mísy nakrájejte máslo na kostky. Přidejte nízkotučný tvaroh a špaldovou mouku a vše společně vypracujte v hladké těsto. Pro snadnější přípravu použijte mixér s větším sekáčkem.
  • 2Vzniklé těsto vložte na cca 15 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C a plech vystelte pečicím papírem.
  • 3Vychladlé těsto přemístěte z lednice na pracovní plochu a vyválejte z něj cca 2 mm silný plát. Plát těsta rozkrájejte na čtverečky (4 cm × 4 cm) a do každého čtverečku přidejte lžíci povidel. Protilehlé rohy každého čtverečku spojte a zabalte tak, aby vznikl šáteček.
  • 4Všechny šátečky pak rozprostřete na připravený plech, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předehřáté trouby na 15 minut při 170–180 °C.
  • 5Upečené šátečky nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
Tip
Místo povidel můžete použít marmeládu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

ALTERNATIVA POVIDEL