35 KUSŮDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g másla (pokojové teploty)
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 vejce (rozšlehané)
- 150 g povidel
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
ALTERNATIVA POVIDEL
- Marmeláda
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do větší mísy nakrájejte máslo na kostky. Přidejte nízkotučný tvaroh a špaldovou mouku a vše společně vypracujte v hladké těsto. Pro snadnější přípravu použijte mixér s větším sekáčkem.
- 2Vzniklé těsto vložte na cca 15 minut do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na 170 °C a plech vystelte pečicím papírem.
- 3Vychladlé těsto přemístěte z lednice na pracovní plochu a vyválejte z něj cca 2 mm silný plát. Plát těsta rozkrájejte na čtverečky (4 cm × 4 cm) a do každého čtverečku přidejte lžíci povidel. Protilehlé rohy každého čtverečku spojte a zabalte tak, aby vznikl šáteček.
- 4Všechny šátečky pak rozprostřete na připravený plech, potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do předehřáté trouby na 15 minut při 170–180 °C.
- 5Upečené šátečky nechte chvíli vychladnout a poté podávejte.
Tip
Místo povidel můžete použít marmeládu.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.