12 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 250 g bílé celozrnné pohankové mouky hladké
- 6 vajec
- 1 lžička mleté skořice
- 450 ml polotučného mléka
- 40 g medu
SUROVINY NA KRÉM
- 800 g odtučněného tvarohu
- 2 lžíce medu
- 1 lžička vanilkového extraktu
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Jahody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny ingredience na palačinkové těsto rozmixujte v mixéru nebo důkladně smíchejte ve větší míse.
- 2V misce vyšlehejte tvaroh s medem a vanilkovým extraktem a výsledný krém dejte vychladit do lednice. Následně si přichystejte těsto na palačinky a nepřilnavou pánev. Pánev udržujte při středním stupni ohřevu a z připraveného těsta upečte palačinky – každou palačinku stačí péct 1–2 minuty z každé strany. Množství těsta by mělo vystačit na zhruba 12 palačinek o průměru 25 cm.
- 3Připravte si vychlazený krém a upečené palačinky začněte vrstvit na sebe: vrchní stranu každé palačinky vždy namažte 1 lžící krému a položte na ni další palačinku. Vrstvení zakončete poslední palačinkou a hotový dort dejte alespoň na 10 minut do lednice.
- 4Dort ozdobte nakrájenými jahodami.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.