4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
POSTUP NA TMAVOU VRSTVU
- 100 g kvalitní hořké čokolády (80 % kakaa)
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 lžíce medu
POSTUP NA SVĚTLOU VRSTVU
- 200 g polotučného tvarohu
- 1 lžíce medu
- Semínka z 1 vanilkového lusku (můžete vynechat)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte směs na tmavou vrstvu. Hořkou čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni. Pro přípravu vodní lázně si připravte 2 do sebe zapadající nádoby – nejlépe hrnec a misku (ideálně nerezovou či skleněnou). Do misky nalámejte čokoládu a do hrnce nalijte vodu – pouze tolik, aby se vodní hladiny později nedotýkalo dno misky. Vodu v hrnci přiveďte k varu, poté snižte plamen na mírný stupeň, zasuňte do hrnce misku s čokoládou (nezapomínejte, že se miska nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání nechte čokoládu pozvolna rozpustit nad horkou párou. Rozpuštění čokolády potrvá přibližně 2–3 minuty. Poté ji dejte na cca 2 minuty stranou.
- 2Mezitím si v misce vyšlehejte 250 g tvarohu s 1 lžící medu. Až čokoláda lehce vychladne, za stálého šlehání ji postupně přimíchejte k tvarohové směsi a se šleháním pokračujte, dokud se všechny ingredience v misce nespojí v kompaktní hutnou směs.
- 3Následně si ve druhé misce vyšlehejte všechny uvedené ingredience na světlou vrstvu.
- 4Nyní si připravte 4 menší skleničky, do každé dejte ¼ tmavé směsi a navrch pak ¼ světlé směsi. Ještě před podáváním nechte skleničky alespoň 15 minut vychladit v lednici.
- 5Dezert při skladování v lednici vydrží přibližně 3–4 dny.
Tip
Pokud máte ve spíži hořkou čokoládu a lískové ořechy, můžete
navrch každé porce dezertu nastrouhat 1 čtvereček čokolády a
následně dezert posypat lískovými ořechy.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.