Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g batát
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g cottage sýru
  • 1× vejce
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g kvalitního mletého hovězího masa
  • 1 lžička mletého sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 800 g loupaných krájených rajčat z konzervy
  • 100 g mozzarelly (nastrouhat)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 185 °C. Batáty očistěte a nakrájejte, nebo nastrouhejte na tenké plátky (cca 2–3 mm). Cibuli s česnekem oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek nastrouhejte najemno.
  • 2V misce smíchejte cottage s vejcem, lžičkou oregana, solí a pepřem a dejte stranou.
  • 3V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. K cibuli přidejte nastrouhané stroužky česneku a opékejte ještě další 1 minutu. Do pánve přidejte mleté maso a opékejte dalších cca 10 minut. Poté přidejte tymián, rozmarýn a loupaná rajčata, směs zamíchejte a odstavte.
  • 4Připravte si zapékací mísu (20 cm × 40 cm). První vrstvu vytvořte z ½ batátových plátků. Vyskládejte je na dno zapékací mísy, přelijte je ½ masové směsi a rovnoměrně rozprostřete po povrchu batát. Poté na masovou směs rovnoměrně navrstvěte ½ cottage směsi. Všechny tyto kroky ještě jednou zopakujte a poslední vrstvu posypte strouhanou mozzarellou.
  • 5Zapékací mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 175–185 °C 35–40 minut.
  • 6Hotové lasagne rozdělte do 6 talířů a podávejte.
Tip
Pro vegetariánskou variantu lasagní opečte místo masa najemno nasekanou cuketu a lilek.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY