11 PORCÍDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA TĚSTO
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 1 lžička perníkového koření
- 220 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 80 g mletých lískových oříšků
- ½ středně velké dýně hokkaido
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 100 g lučiny
- 100 g philadelphie
- 200 g smetany ke šlehání
- 2 lžičky moučkového cukru
SUROVINY NA OVOCNOU NÁPLŇ
- 2 hrušky
- 1 vanilkový cukr
- Šťáva z ½ citronu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA DÝŇOVÉ PYRÉ
- 1Dýni hokkaido nakrájejte na kousky, lehce pokapejte olivovým olejem, rozložte na plech a upečte v troubě vyhřáté na 185˚cca 25 až 30 minut, pak rozmixujte a nechte vychladnout.
POSTUP NA TĚSTO
- 1Troubu předehřejte na 180˚(horní a dolní ohřev). Připravte si plech s pečícím papírem lehce přečnívajícím plochu plechu. Smíchejte sypké suroviny krom cukru. Ve větší míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny a metličkou vmíchejte jemně dýňové pyré. Stěrkou nebo jemně metličkou spojte se sypkou směsí.
- 2Těsto vylijte na plech s pečícím papírem.
- 3Pečte cca 15 minut (vyzkoušejte špejlí) a po upečení přikryjte navlhčenou utěrkou, překlopte dnem vzhůru, sloupněte pečicí papír a plát jím znovu přikryjte a nechte takto zcela vychladnout.
POSTUP NA NÁPLŇ
- 1Všechny ingredience společně prošlehejte, až vznikne hladký krém.
POSTUP NA OVOCNOU NÁPLŇ
- 1Na ovocnou náplň oloupejte a zbavte jadřinců hrušky, povařte s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou doměkka. Nechte vychladnout.
POSTUP NA SESTAVENÍ
- 1Těsto otočte a sundejte utěrku. Rozetřete na celou plochu krém a poté ovocnou náplň. Srolujte po dlouhé straně, zabalte do potravinové folie a nechte v lednici odpočinout několik hodin.
Tip
Lískové oříšky můžete nahradit jinými ořechy.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!