4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mraženého hrášku
- 800 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany, min. 31%
- 1 lžíce zakysané smetany
- 100 g omyté bílé části pórku
- 100 g oloupané cibule
- 10 g cukru krupice
- 100 g másla
- 10 středně velkých lístků máty
- špetka mletého pepře
- 10 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pórek a cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 70 g másla, přidáme pórek a cibuli, zamícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit 3 minuty. Opět promícháme.
- 2Přidáme mražený hrášek, zvýšíme oheň a důkladně mícháme 2 minuty. Přilijeme vroucí vývar, osolíme, opepříme, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme sladkou i zakysanou smetanu, opět přivedeme k varu a kastrol stáhneme z ohně.
- 3Přidáme lístky máty, zbylé máslo a polévku důkladně rozmixujeme v mixéru. Poté ji přepasírujeme přes cedník do čistého hrnce. Polévku před podáváním jen krátce prohřejeme a dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Pokud chcete, aby polévka získala svěží zelenou barvu, nesmíte hrášek dlouho vařit, při delším vaření totiž šedne.
Polévku můžete podávat s opečenými krutony z rohlíku či housky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef