• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mraženého hrášku
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 100 g omyté bílé části pórku
  • 100 g oloupané cibule
  • 10 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 10 středně velkých lístků máty
  • špetka mletého pepře
  • 10 g soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Pórek a cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 70 g másla, přidáme pórek a cibuli, zamícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit 3 minuty. Opět promícháme.
  • 2Přidáme mražený hrášek, zvýšíme oheň a důkladně mícháme 2 minuty. Přilijeme vroucí vývar, osolíme, opepříme, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme sladkou i zakysanou smetanu, opět přivedeme k varu a kastrol stáhneme z ohně.
  • 3Přidáme lístky máty, zbylé máslo a polévku důkladně rozmixujeme v mixéru. Poté ji přepasírujeme přes cedník do čistého hrnce. Polévku před podáváním jen krátce prohřejeme a dle potřeby dochutíme solí.
Tip
Pokud chcete, aby polévka získala svěží zelenou barvu, nesmíte hrášek dlouho vařit, při delším vaření totiž šedne. Polévku můžete podávat s opečenými krutony z rohlíku či housky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY