4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
OCHUCENÁ MAJONÉZA
- 80 g majonézy
- 1⁄2 lžíce chilli omáčky Sriracha
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička sójové omáčky
SALÁTEK
- 100 g ledového salátu
- 15 g nasekaných nesolených buráků
- 10 g najemno nakrájené červené cibule
- 10 g najemno nakrájené šalotky
- 6 lístků máty
- 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru
SENDVIČ
- 2 vykostěná kuřecí stehna s kůží
- 4 housky (kaiserky)
- 2 lžíce rostlinného oleje na opečení masa
- 1 lžíce změklého másla
- 2 špetky čerstvě mletého pepře
- 2 lžičky soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA OCHUCENOU MAJONÉZU
- 1Všechny suroviny smícháme v misce a dáme do ledničky.
POSTUP NA SALÁTEK
- 1Ledový salát a lístky máty nakrájíme na jemné nudličky a v misce smícháme s ostatními surovinami.
POSTUP NA SENDVIČ
- 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 2Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi na středním ohni rozpálíme a olej a maso na něm pečeme kůží dolů 3 minuty. Maso obrátíme a pečeme 1 minutu. Opečené maso dáme na 6 minut dopéct do rozehřáté trouby.
- 3Hotové maso vyndáme z trouby na talíř a necháme 5 minut odpočinout. Poté každý kousek masa rozřízneme na polovinu.
- 4Housky podélně rozřízneme, na řezné ploše potřeme máslem a na středně rozpálené pánvi opečeme na této ploše dozlatova. Housky na opečené části potřeme ochucenou majonézou. Na spodní část pečiva položíme čtvrtinu masa, čtvrtinu salátku a přiklopíme vrchní částí pečiva.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef