• Milí zákazníci, dnes 25. 12. je jediný den, kdy jsou pomyslné výlohy našeho obchodu zavřené a od 26. 12. se na vás budeme opět těšit v plné síle. Přejeme krásné svátky!
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g zadního hovězího masa
  • 400 g jehněčí kýty
  • 250 g uzené krkovice
  • 100 g špeku
  • 1 syrová oloupaná brambora
  • 1 rajče
  • 1 bílá paprika
  • 1 střední cibule
  • ½ lžičky jalovce
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíce jemně nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • chleba
  • pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 2Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na plátky 1 cm silné, 10 cm dlouhé a 6 cm široké. Každý kousek jehněčího masa osolíme a opepříme z obou stran a na jednu stranu rozetřeme hořčici.
  • 3Špek a uzenou krkovici nakrájíme na plátky 0,5–1 cm silné a 5 cm dlouhé a široké. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na každý plátek jehněčího položíme plátek špeku a přehneme, aby byl špek zabalený.
  • 4Hovězí plátky osolíme a opepříme, na každý dáme kolečko klobásy a přehneme, aby byla klobása zabalená. Do uzené krkovice z jedné strany vetřeme jalovec, kmín a křen.
  • 5Bramboru omyjeme a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm, papriku na čtverce o straně 5 cm. Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozdělíme na jednotlivé dílky.
  • 6Na jehlu napíchneme jako první půl brambory řeznou stranou dovnitř, aby držela maso, pak jehněčí, cibuli, hovězí, papriku, uzenou krkovici a stále opakujeme. Na konec jehly dáme kus brambory. Celý špíz zasypeme paprikou a lehce osolíme.
  • 7Rajče omyjeme, osušíme, překrojíme napůl a půlky nakrájíme na tenké plátky. Vyskládáme je na alobal a na ně položíme jehlu s masem. Jehlu důkladně zabalíme do alobalu a pečeme v troubě 30 minut. Hotovou živáňskou vyndáme a necháme zabalenou v alobalu 10 minut odležet.
Tip
Podávejte s chlebem. Strana uzeného, která je namazaná křenem, jalovcem a kmínem, by měla jít (od papriky) k masu. Můžete udělat jeden velký špíz, ale i více menších. Pak budete potřebovat více rajčat pod maso a více brambor na začátek a konec špízu. Na přípravu budete potřebovat jehly na špízy.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE