2 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 250 g kuřecích prsou
- 150 g natural rýže
- 100 g kukuřice
- 150 g konzervovaných červených fazolí
- 10 ks ředkviček
- Několik listů salátu (ledový, římský nebo Little gem)
- Pepř
- Sůl
- 1 citron
- 1 lžička bílého sezamu
- 1 zakysaná smetana
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýži propláchneme a nasypeme do 450 ml vroucí osolené vody. Vaříme 25-30 minut. Následně necháme chvíli odstát. Přebytečnou vodu slijeme.
- 2Kuřecí prsa osolíme, opepříme a na středním plameni opečeme na nepřilnavé pánvi. Opékáme přibližně 15 - 20 minut, během kterých maso několikrát otočíme. Jakmile jsou prsa propečená, dáme stranou odpočinout. Následně nakrájíme na plátky.
- 3Do talíře s vyšším okrajem vložíme listy salátu, vařenou rýži a přidáme kukuřici, fazole, nakrájené ředkvičky a kuřecí maso. Posypeme sezamem a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme se zakysanou smetanou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!