Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 260 g cukru krupice
  • 140 g slunečnicového nebo řepkového oleje
  • 2 vejce
  • 350 g bílého jogurtu

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 1 tvaroh
  • 1 vejce
  • ¼ pytlíčku kukuřičného škrobu (vanilkového pudinku)
  • 3 lžíce cukru krupice

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • Letní ovoce (borůvky nebo maliny, meruňky, blumy, švestky, třešně, višně, broskve)
  • Mandle plátky nebo nasekané (můžou být kokosové, lískové ořechy)
  • Vanilkový cukr – 1 balení (variantně – pouze, pokud použijete kyselé ovoce)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve smíchejte suroviny na tvarohovou náplň a dejte stranou.
  • 2Ve velké míse spojte sypké suroviny a následně k nim přidejte olej, vejce a jogurt a dobře promíchejte nebo lehce prošlehejte do hladkého polotekutého těsta bez hrudek.
  • 3Nalijte těsto na plech vyložený pečicím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou.
  • 4Lžící naneste na těsto ostrůvky tvarohové náplně.
  • 5Poklaďte celý povrch vypeckovaným ovocem nakrájeným na čtvrtiny a posypejte vanilkovým cukrem a mandlemi.
  • 6Pečte na 160 stupňů horkovzduch cca 40 – 50 minut (čas záleží na velikosti plechu, ale také na šťavnatosti ovoce). Zkouška špejlí nakonec poradí.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA DOKONČENÍ