Košík

4 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g mrkve (neoloupané a nakrájené na menší kousky)
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g řeckého jogurtu (0% tuku)
  • 100 g bílé cibule (nasekané najemno)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 špetka mletého chilli
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Zakysaná smetana
  • Pažitka
  • Chilli vločky

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
  • 2Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nasekanou cibuli s neoloupanými kousky mrkve a opékejte dozlatova 6–7 minut na středním plameni.
  • 3Poté do hrnce přidejte třtinový cukr, špetku mletého chilli, 2 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř a vše zalijte 800 ml zeleninového vývaru. Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na středním plameni 13–15 minut.
  • 4Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, do hrnce přidejte řecký jogurt a ještě 3–4 minuty provařte.
  • 5Nakonec vypněte plamen a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP NA SERVÍROVÁNÍ

  • 1Polévku servírujte se zakysanou smetanou, najemno nasekanou pažitkou a chilli vločkami.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

MOHLO BY SE HODIT