4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g mrkve (neoloupané a nakrájené na menší kousky)
- 800 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g řeckého jogurtu (0% tuku)
- 100 g bílé cibule (nasekané najemno)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 špetka mletého chilli
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- Zakysaná smetana
- Pažitka
- Chilli vločky
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.
- 2Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nasekanou cibuli s neoloupanými kousky mrkve a opékejte dozlatova 6–7 minut na středním plameni.
- 3Poté do hrnce přidejte třtinový cukr, špetku mletého chilli, 2 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř a vše zalijte 800 ml zeleninového vývaru. Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na středním plameni 13–15 minut.
- 4Následně ztlumte plamen na mírný stupeň, do hrnce přidejte řecký jogurt a ještě 3–4 minuty provařte.
- 5Nakonec vypněte plamen a obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého krému. Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Polévku servírujte se zakysanou smetanou, najemno nasekanou pažitkou a chilli vločkami.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.