Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4× hermelín
  • 2 lžíce medu
  • 40 g bílého hroznového vína (nakrájeného na poloviny)
  • 20 g rozinek
  • 80 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo)
  • 1 lžíce sušeného tymiánu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si 4 kusy alobalu ve tvaru čtverce (cca 30 × 30) cm.
  • 2Hermelín položte na střed každého čtverce alobalu a každý kus pokapejte medem. Navrch přidejte rozpůlené hroznové víno, rozinky, nahrubo nasekané vlašské ořechy, sušený tymián a vše zabalte.
  • 3Takto připravené hermelíny vložte na gril a grilujte v přiklopeném grilu 8–10 minut. Pokud používáte kontaktní gril, hermelín grilujte z každé strany 3–4 minuty.
  • 4Hotové hermelíny přemístěte z grilu na talíř a ihned podávejte.
Tip
Grilovaný hermelín podávejte nejlépe s kváskovým chlebem nebo pečenými bramborami. Hermelín můžete dochutit podle vlastní chuti – česnekem, tymiánem nebo například chilli.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE