4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4× hermelín
- 2 lžíce medu
- 40 g bílého hroznového vína (nakrájeného na poloviny)
- 20 g rozinek
- 80 g vlašských ořechů (nasekaných nahrubo)
- 1 lžíce sušeného tymiánu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si 4 kusy alobalu ve tvaru čtverce (cca 30 × 30) cm.
- 2Hermelín položte na střed každého čtverce alobalu a každý kus pokapejte medem. Navrch přidejte rozpůlené hroznové víno, rozinky, nahrubo nasekané vlašské ořechy, sušený tymián a vše zabalte.
- 3Takto připravené hermelíny vložte na gril a grilujte v přiklopeném grilu 8–10 minut. Pokud používáte kontaktní gril, hermelín grilujte z každé strany 3–4 minuty.
- 4Hotové hermelíny přemístěte z grilu na talíř a ihned podávejte.
Tip
Grilovaný hermelín podávejte nejlépe
s kváskovým chlebem nebo pečenými bramborami. Hermelín
můžete dochutit podle vlastní chuti – česnekem, tymiánem
nebo například chilli.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.