4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 600 g vepřové krkovice
- 600 g menších syrových brambor (varný typ B)
- 150 ml nealkoholického piva
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce uzené sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 15 g másla
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA DOZDOBENÍ
- Petrželová nať
NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU
- Coca-Cola
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Připravte si větší mísu a v ní smíchejte nealkoholické pivo, pepř, tymián, uzenou papriku a rajčatový protlak. Krkovici nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1–1,5 cm, vložte je do připravené marinády, dejte do chladu a nechte marinovat alespoň 90 minut.
- 2Nyní si připravte brambory: Očistěte je kartáčem (slupku neloupejte), vložte do většího hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte 10–12 minut na středním plameni. Po uvaření brambory zchlaďte a vyčkejte, než se namarinuje krkovice.
- 3akmile bude krkovice namarinovaná, důkladně rozpalte gril.
- 4Následně na střed roštu položte marinovanou krkovici a grilujte 3–4 minuty z každé strany. Poté krkovici přesuňte na stranu grilu nebo na odkládací mřížku, kde je nižší teplota, gril přiklopte a krkovici za občasného zkontrolování nechte ještě 5–6 minut dojít. Mezitím si připravte dip ze strany 60. Jakmile bude krkovice měkká, vyjměte ji z grilu a osolte. Odstraňte rošt a vyndejte brambory v alobalu. Jednotlivé ingredience naservírujte na talíř a podávejte s česnekovým dipem.
- 5Připravte si kus alobalu (cca 30 cm × 50 cm), do jeho středu vložte brambory, přidejte máslo a zabalte. Na boční straně grilu vytvořte prostor, který bude bez uhlíků, a brambory do něj vložte. Na gril položte rošt, gril uzavřete a rošt rozpalte (potrvá to cca 5–6 minut). Pokud maso s bramborami připravujete na kontaktním grilu, doporučujeme brambory upéct zvlášť v troubě.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ
- 1Pečené brambory můžete před podáváním ještě osolit a posypat nahrubo nasekanou hladkolistou petrželovou natí.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.